S biobavlnou i do koupelny

Trvale udržitelný rozvoj ve vztahu k budoucnosti světa se stále častěji dere do popředí zájmu. Lidé se čím dál víc starají o původ kupovaných výrobků a zjišťují, zda svým nákupem mohou nějak podpořit ekologické myšlenky.

 

Jednou z požadovaných surovin, po které neustále roste poptávka, je organická bavlna neboli biobavlna.

 

Jak rostl význam bavlny

Bavlnu zná lidstvo už tisíce let. Archeologové například v Egyptě či Mexiku objevili textílie staré 7 000 let. Až do konce 18. století byla bavlna menšinovou surovinou, což se změnilo s příchodem průmyslové revoluce a zavedením strojní výroby bavlněné příze. Zatímco v roce 1971 byla celosvětová spotřeba bavlny 213 000 tun, v druhé dekádě třetího tisíciletí už překročila 26 200 000 tun.

 

Ohleduplnost nabírá na váze

Výroba bavlněných textilií s sebou přináší i velkou chemickou zátěž. Na jednu tunu bavlny je potřeba 400 kilogramů hnojiv, 40 kilogramů insekticidů a 1,2 kilogramu chemického prostředku, který se před sklizní používá na opadání listů. Při celkovém objemu produkce bavlny jde o astronomické množství chemikálií, které je pro naši planetu zátěží.

Proto se objevila organická bavlna, která je pěstovaná bez použití pesticidů, herbicidů a chemických hnojiv. Při následném zpracování se také nepoužívají toxické chemikálie. Výrobky z biobavlny jsou šetrné k přírodě i člověku, který není vystaven působení chemických pozůstatků po zpracování. Také kvalita, trvanlivost a přirozená měkkost je vyšší.

 

S biobavlnou i do koupelny

Vedle oblečení si můžete výrobky z organické bavlny vybavit i svou koupelnu. GRUND nabízí řadu výrobků. Ať už jde o produkty ze série NATURE s vysokým vlasem, NAVONA, VOGUE či oboustranné předložky LUXOR.

Jestli se rozmýšlíte, jakou koupelnovou předložku si pořídíte do své koupelny, zkuste si vybrat tu z biobavlny. Získáte tak kvalitní výrobek, který bude šetrný k vám i k celé zemi

 

Vhodné pro: Celý byt, ideální do ložnice a vhodné i do koupelny.

Naše tipy:

 

 



Koupelnové předložky GRUND - Rozdíl, který cítíte a cítíte se díky němu dobře.